Týždenník občanov okresu Stropkov a okolia - ESpektrum
Vyhľadať
Close this search box.

Vytrvalci vybehali pre Dobrého anjela 700 eur

Stropkovskí rekreační bežci majú za sebou tretí ročník non stop 24-hodiného behu s názvom 24 le run. Podujatie sa konalo na ihrisku v Bokši a v tomto roku sa organizátori pod vedením ultramaratónca Jozefa Kimáka rozhodli venovať výťažok z dobrovoľného štartovného na dobročinné účely.

„Sme radi, že už po dvoch ročníkoch si táto akcia našla svoje miesto v kalendári pravidelných športových podujatí v meste. Jej cieľom nie je prekonávanie rýchlosti či vytrvalosti, ale predovšetkým propagácia športu a radosť z pohybu. V tomto roku sme sa navyše spoločne s kolegami z Klubu bežcov rozhodli zapojiť do behu aj nadáciu Dobrý anjel, ktorej bol venovaný celý výťažok“ priblížil J. Kimák.

Tentoraz bol harmonogram rozvrhnutý na 15 a 30-minútové behy, vďaka čomu bolo možné zapojiť do aktivity viac bežcov ako v uplynulých ročníkoch. Od piatkového podvečera do soboty sa tak na vyznačenom okruhu predstavilo 98 bežcov rôznych vekových kategórií, mnohí z nich aj so svojimi ratolesťami. Celkovo odbehli 809 kôl, čo predstavuje úctyhodných 254,8 km. Rovnako ako vlani, aj tentoraz bol najstarším účastníkom 69-ročný Alexander Lehocký. V rámci dobrovoľného štartovného sa podarilo vyzbierať rovných 700 eur, ktoré budú venované stropkovským rodinám zapojeným do charitatívneho programu Dobrého anjela. „Veľmi nás potešila aktivita stropkovských bežcov a všetkým sa chceme veľmi pekne poďakovať v mene rodín. Je to skvelá športová aktivita a dokázali ste ju prepojiť so záslužnou vecou. Vyzbierané peniažky prerozdelíme medzi štyri rodiny zo Stropkova,“ povedala manažérka Dobrého anjela Lucia Hovančáková.
Poďakovanie všetkým zúčastneným adresoval aj hlavný organizátor J. Kimák: „Hlavne za aktívnu účasť a samozrejme dobrovoľný príspevok, ktorý bol nad očakávanie. Okrem dobrého pocitu z pohybu sme tak urobili aj niečo navyše pre ľudí, ktorí to potrebujú. Ešte raz ďakujeme a tešíme sa na stretnutie o rok,“ uzavrel J. Kimák.

Na treťom ročníku podujatia 24 le run sa aktívne zúčastnili:

Š. Kmiť, M. Olšav, I. Kočišová, V. Komišáková, K. Komišáková, T. Komišáková, R. Kimáková, P. Kimák, J. Cupáková, M. Želizňáková, M. Alexíková, P. Alexík, B. Alexík, K. Alexíková, M. Demjanová, I. Potomová, M. Mazán, R. Vateha, K Rusnáková, M. Slivková, E. Andrejovská, M. Malačinová, M. Polaščíková, A. Vašková, J. Vaško, Z. Vašková, J. Korbová, K. Čečková, K. Hocková, J. Šafranko, I. Šafranková, P. Kočiš, J. Kočišová, Ľ. Hmurčík, J. Gula, L. Marošová, M. Maroš, P. Novák ml., P. Novák st., M. Nováková, J. Polončák, D. Polončák, A. Gondek, A. Spišák, M. Rusnák, O. Brendza st., O. Brendza ml., M. Dercová, V. Derco, Ľ. Reiterová, O. Reiter, K. Korekáč, M. Suváková, S. Suváková, M. Suvák, J. Suvák, J. Murdzik, M. Boršč, Z. Vendeľová – Borščová, M. Minka, D. Durilla, M. Parilák, J. Kimák, M. Jakubčo, I. Tabiš, M. Nastišin, A. Lehocký, M. Očipka, T. Jakubcová, M. Kyseľ, Z. Vysoká, I. Bujdoš, M. Polivka, Z. Tarbajová, R. Tarbaj.

-kbs-

Zdieľať

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Print
Email

Najčítanejšie

Najčítanejšie správy

Koronavírus

Oznamy

Newsletter