Týždenník občanov okresu Stropkov a okolia - ESpektrum
Vyhľadať
Close this search box.

Stropkov potvrdil svoju druhopolčasovú dominanciu aj s Vranovom

MŠK Tesla Stropkov rozhodol o svojom víťazstve druhopolčasovým výkonom, na ktorý Vranovčania nedokázali zareagovať. Zverenci trénera Ľubomíra Reitera potvrdili, že doma a špeciálne po zmene strán sú extrémne silní. Okrem súboja s MFK Vranov rozhodli o svojich víťazstvách v druhej 45-minútovke aj proti Prešovu, Raslaviciam, Giraltovciam, Svidníku strelili tri zo štyroch gólov práve po zmene strán a v Lipanoch vyrovnali štyri minúty pred koncom.

V úvode stretnutia ťahali ofenzívu Stropkova, aj vranovským fanúšikom dobre známi, Polaščík s Matkobišom, ktorý v 6. min. po pošmyknutí sa Hrehu v šestnástke napálil loptu do obranného valu pred sebou a brejkovú akciu z polovice ihriska chcel v 14. min. vybrúsiť prihrávkou Vargovi, ale Babjak stihol zblokovať loptu na roh.

V ďalšom priebehu však hráči Vranova začali vyhrávať viac osobných súbojov, čo ich dostalo do hry a výsledkom bolo niekoľko zaujímavých kontier. Najaktívnejším strelcom bol Hreha – v 19. min. ho po zlej rozohrávke súpera vychytal z uhla Dlugoš a o šesť minút neskôr sa po zrazenej strele snažil neúspešne vylepšiť si streleckú pozíciu. Všetko si vynahradil v 28. min., kedy sa najskôr pri strele Vodilku zaskvel domáci brankár, ale Hreha zložil za neho reparát s maximálnou rutinou.
Stropkov reagoval ďalekonosnou delovkou Zápotockého do stredu brány a nepresnou strelou Polaščíka po akcii v štýle holandského ofenzívneho mága Robbena. Vďační fanúšikovia Tesly v obidvoch prípadoch potleskom nešetrili.

Autor jediného presného zásahu v prvom polčase zahviezdil opäť v 43. min., pretože Varga po rohu pretlačil loptu smerom do brány, avšak stredopoliar MFK ju dokázal na čiare vyhlavičkovať.

V druhom polčase domáci zlepšili pohyb, pridali v nasadení a zápas dostali pod svoju kontrolu. V 47. min. neupratal loptu na hranici šestnástky Babjak, Nguyen vletel do pokutového územia a Vranov zachránila len jeho nepresná koncovka. O dve minúty sa predsa len menilo skóre druhýkrát – Stropkovčania vhadzovali aut, lopta prepadla v šestnástke k Polaščíkovi a ten ju pohotovo napálil nechytateľne k žrdi.

V 52. min. sa odrazená lopta dostala k Špakovi a jeho delovka skončila na Babjakovi. V podobnej situácii zakončoval tiež Matkobiš a hoci minul cieľ, diváci mu zatlieskali. Mimochodom, v druhom polčase sa pridali ešte výraznejšie aj fanúšikovia a k priebehu duelu prispeli i oni navodením korektnej futbalovej atmosféry.

Stropkov dokonal výsledkový obrat v 64. min. – Leško parádnou diagonálou preniesol hru, Matkobiš vyhral súboj s Hrehom, po jeho centri sa do vzduchu zavesil Varga a nekompromisne hlavou skóroval. Vo zvyšných minútach bol ešte pri chuti predovšetkým Polaščík. Napriek tomu, že sa dostal k viacerým centrovaným loptám, obrana MFK už pracovala spoľahlivo. Ak sa pozrieme na priebeh z pohľadu hostí, za nepriaznivého stavu nedokázali pridať nadstavbu, ktorá by ich vrátila do stretnutia a druhý polčas odohrali bez vážnejšieho ohrozenia Dlugošovej brány. „Dnes sme nehrali v kompletnej zostave, lebo viacerých hráčov trápila viróza, našťastie len viróza, nie kovid. V zápase proti Vranovu sme použili aj dorastencov, ktorí včera hrali za U-19, ale napriek tomu nám veľmi pomohli. Prvý polčas z našej strany nebol ideálny, lebo sme nehrali to, čo sme chceli. V kabíne sme si však povedali, že ideme do toho, ako sa hovorí, od podlahy a priebeh otočíme. Máme za sebou desiate kolo a ešte sme nekopali penaltu. Nerobíme žiadne čáry-máry, ale chceme hrať futbal. Aj v tomto stretnutí vyhralo srdce a energia, ktorá je v tomto mužstve. Hráči si vedia siahnuť na dno svojich síl a všetkých musím pochváliť, pretože na ihrisku dreli,“ hodnotil tréner MŠK Tesla Stropkov Ľubomír Reiter.

O tom, že Stropkovčania dali do hry správnu emóciu svedčí nielen obrat skóre, ale aj reakcia Ľ. Reitera po druhom góle. Keď sa Frederik Varga rozbehol smerom k lavičke, tréner nečakal za čiarou. Rozbehol sa tešiť spolu s hráčmi na hraciu plochu, čím deklaroval, že v kabíne ťahajú za jeden koniec povrazu. V preklade – hráči za trénera, tréner za hráčov. „Mal som obrovskú radosť z gólu a emócie patria k futbalu, k zápasu. Viem však, že som nemal vbehnúť na hraciu plochu, veď som aj dostal žltú kartu. Nabudúce sa už budem tešiť za čiarou,“ usmieval sa bývalý slovenský reprezentant.

O osude zápasu rozhodol výkon Stropkova v druhom polčase. V situácii, kedy domáci nekazili všetky podstatné detaily, ktoré spojili do dominantného herného prejavu, sa hráčom Vranova nehralo ľahko. Zverenci trénera Romana Lazúra nie sú mužstvom, ktoré skloní za nepriaznivého stavu hlavu. O to viac dostáva druhopolčasový herný prejav domácich na pridanej hodnote. Hostia napr. prehrali 0:3 v Lipanoch, ale za stavu 0:2 stále živili nádej. Ak by boli v koncovke efektívnejší, vyrobili by na trávniku Odevy drámu, no v nedeľu im domáci nedovolili dostať sa po zmene strán do tempa. „Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V tom prvom sa domácim ťažko presadzovalo do nášho defenzívneho bloku, pokryli sme Frederika Vargu a vyšli nám 3 – 4 brejkové situácie, pričom po jednej z nich sa individuálne presadil Dano Hreha. Paradoxne po zmene strán prišla chyba Mareka Babjaka, po ktorej mal súper tutovku a odvtedy sa to s nami viezlo. Som trošku prekvapený, ako sme vstúpili do druhého polčasu. Ťažko to vysvetliť, lebo v kabíne sme sa za prvý polčas nechválili. Chcel som totiž, aby sme podobným štýlom pokračovali ďalej. Pozrieme si video, porozprávame sa s chlapcami a budeme hľadať príčiny. Odohrali sme zápasy, kedy sme otáčali výsledok my, teraz to dokázal Stropkov… Mrzí nás to, preto sa z toho musíme poučiť a pripraviť na ďalší duel, v ktorom doma privítame lídra zo Spišskej Novej Vsi,“ reagoval pokojným hlasom tréner MFK Vranov Roman Lazúr.

MŠK Tesla Stropkov – MFK Vranov 2:1 (0:1)
Góly: 49. Polaščík, 64. Varga – 28. Hreha.
ŽK: 66. Keresteš, 71. Varga, 76. Leško – 88. Straka.
Zostava Stropkov: Dlugoš – M. Matkobiš (89. K. Matkobiš), Polaščík, Špak, Varga, Bochin, Zapotocký, Keresteš, Leško, Nguyen (81. Dovičák), Slobodník (46. Voitiuk).
Zostava Vranov: Sudimák – Milenky, Popov, Babjak, Straka, Hreha, Bohdanov, Kulich, Ficko (80. Batrin), Močič (68. Lukáč), Vodilka.

-im-

Facebook
Twitter
Email

Zdieľať

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Print
Email

Najčítanejšie

Najčítanejšie správy

Koronavírus

Oznamy

Newsletter