Týždenník občanov okresu Stropkov a okolia - ESpektrum
Vyhľadať
Close this search box.

Podujatie KST Slávia Stropkov „Hrady Východu – Čičva“ znova úspešné s hojnou účasťou

Jedným z obľúbených júlových podujatí v kalendári turistov KST Slávia Stropkov je turistický pochod „Hrady východy“. Turisti si tentokrát na mušku vzali hrad Čičva. Svoju túru začali v obci Benkovce. Po zelenej značke cez lúku a les doslova hľadali značený turistický chodník. Trasa to bola síce veľmi pekná, no značenie bolo neprehľadné a miestami mätúce. Zopárkrát sa preto výletníci ocitli v húštine, kriakoch a malinčí. To však nepokazilo turistom radosť, pretože počasie bolo nádherné a hrad Čičva na dosah.

Miernym stúpaním sa dostali na vrch Inovec (322 m n. m.) odkiaľ to bolo nejakých 35 minút na hrad Čičva, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, zapísanou v Ústrednom zozname pamiatkového fondu SR. Hradný kopec, ktorý je unikátnou pravekou a protohistorickou archeologickou lokalitou vranovského okresu, tvoril už oddávna dôležitý strategický bod súčasného zemplínskeho regiónu.

Z hradného kopca turisti pokračovali do obce Sedliská a potom cez Vyšný Kažimír do strediska Lysá Horá, kde si na svoje prišli hlavne deti. Čakalo ich tam občerstvenie a radosť mali určite aj plavci. Kto mal chuť, mohol si zaplávať alebo sa aspoň osviežiť v chladnej vode. To bol záver tohto celodenného výletu za poznávaním krás východného Slovenska.

Bodkou na záver bol chutný obed v Motoreste Breznica a dažďové kvapky v meste Stropkov.

-re-

Facebook
Twitter
Email

Zdieľať

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Print
Email

Najčítanejšie

Najčítanejšie správy

Koronavírus

Oznamy

Newsletter