Týždenník občanov okresu Stropkov a okolia - ESpektrum
Vyhľadať
Close this search box.

Lukáš Cina si na majstrovstvách vybojoval zlato

Chlapci z klubu ŠKB STROPKOV sa predstavili na minulotýždňových Majstrovstvách Slovenska v neďalekých Giraltovciach. Z pôvodne štyroch nominovaných boxerov sa kvôli nezískanej výkonnostnej triede a chorobe majstrovstiev zúčastnil nakoniec len náš jeden juniorský reprezentant Lukáš Cina. Na výborne zorganizovaných majstrovstvách svoj prvý zápas Lukášovi prisúdil žreb vo vylučovacích zápasoch vo váhe do 54 kg proti vynikajúcemu boxerovi Alexovi Hanesovi z klubu BC Veľké Úľany, s ktorým si Lukáš poradil jednoznačne na body 5-0.

V nedeľňajšom finále o titul majstra SR Lukáš bojoval proti Máriovi Králikovi, minuloročnému majstrovi SR, z klubu Best Box Club Bratislava. Lukáš si poradil aj s týmto skúseným pästiarom a zdolal ho na body 5-0, čím na majstrovstvách do tretice získal pre náš klub a Stropkov titul majstra Slovenska, pretože dvakrát po sebe za minulé roky Lukáš skončil na druhom mieste.

„Veľmi rád by som chcel poďakovať Lukášovi za jeho vzornú prípravu, pevnú vôľu, pravidelné tréningy, čas a reprezentáciu nášho malinkého klubu, kde ako pästiar pôsobí už sedem rokov. Poďakovanie patrí aj obom jeho rodičom, ktorí si dokonca spolu s nami občas zatrénujú a vidia, že to nie je jednoduché a čo to vlastne obnáša. Boxu s mládežou sa venujem už skoro 15 rokov. Za tento čas k nám chodili stovky mladých ľudí, ale veľké množstvo mladých dáva prednosť pohodliu a iným činnostiam, lebo vidia, že je to obrovská drina,“ zhodnotil tréner Peter Šimko. Ďalej dodal, že poďakovanie patrí aj ďalším našim športovcom, ich rodičom, pánovi riaditeľovi Soóšovi, ktorí boxerskému klubu umožnil trénovanie v priestoroch SOUP. Za chutné pečivko ďakujeme pekárni Bokša a Šandal a pitný režim p. Pecúchovi, všetkým priaznivcom a manažérovi Róbertovi Šimkovi.

-škb-

Zdieľať

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Print
Email

Najčítanejšie

Najčítanejšie správy

Koronavírus

Oznamy

Newsletter