Týždenník občanov okresu Stropkov a okolia - ESpektrum
Vyhľadať
Close this search box.

Druhú májovú nedeľu oslávi Stropkovská dvadsiatka okrúhle jubileum

Po dvojročnej vynútenej prestávke sa bežecký šport vracia do ulíc Stropkova. Prvá polovica mája, resp. jeho druhá nedeľa, je už niekoľko rokov v rámci bežeckej komunity na východe Slovenska spojená s jedným z najstarších športových podujatí v regióne – Stropkovskou dvadsiatkou. V nedeľu 8. mája odštartuje jubilejný 40. ročník a spolu s ňou aj 9. ročník kratšieho behu Stropkovská desiatka. Pre najmenších športovcov pripravili organizátori Detský beh pre mamičky.

Nadchádzajúci ročník bude s prívlastkom jubilejný. V Stropkove sa bude bežať po štyridsiatykrát a organizátori si chcú túto príležitosť náležite pripomenúť. „V rámci organizácie pretekov sa snažíme vytvárať čo najlepšie a najatraktívnejšie podmienky pre účastníkov. Naše preteky sú známe kvalitným zázemím pre bežcov a celkovo prajnou atmosférou. Každoročným štandardom sa stala aj príjemná regenerácia po pretekoch v krytej plavárni so saunovým svetom nachádzajúcej sa v ZŠ na Konštantínovej neďaleko cieľa,“ priblížil predseda stropkovského klubu bežcov Štefan Kmiť. Tohtoročnou súčasťou štartového balíčka bude kvalitné technické tričko s „jubilejným“ logom pretekov a takisto krásna pamätná medaila pre každého účastníka.    

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O tom, že Stropkov má bežcom čo ponúknuť svedčí aj narastajúci záujem o jednotlivé behy. Naposledy tam v hlavných kategóriách bežalo 174 vrcholových i rekreačných bežcov, čo bol historický rekord v účasti. Z roka na rok pribúda aj domácich športovcov. Tunajší polmaratón je v tomto roku zaradený do Bežeckého pohára Slovenského atletického zväzu 2022

Preteky štartujú v nedeľu 8. mája o 11.00 hod. Trasy oboch behov začínajú aj končia na Námestí SNP. Certifikovaná polmaratónska trať smeruje zo Stropkova cez Chotču do Bukoviec a späť, obrátka desaťkilometrového behu je na polceste v Chotči. Registrácia na preteky je spustená od začiatku marca na adrese www.stropkovska20.sk a potrvá do 5. mája. Po tomto termíne je možné registrovať sa v deň štartu na Námestí SNP.

Najrýchlejšie ženy

Začiatok Detského behu pre mamičky na malom okruhu okolo námestia bude nasledovať po odštartovaní hlavných pretekov.

-kbs-

Facebook
Twitter
Email

Zdieľať

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Print
Email

Najčítanejšie

Najčítanejšie správy

Koronavírus

Oznamy

Newsletter