Týždenník občanov okresu Stropkov a okolia - ESpektrum
Vyhľadať
Close this search box.

Ďalší ročník obľúbeného Ondavského cyklomaratónu v Stropkove už túto sobotu

ocm2022

Ešte stále je čas zaregistrovať sa a zmerať si svoje cyklosily

Už túto sobotu – 9. 7. 2022 sa uskutoční v poradí už 8. ročník cyklopodujatia pod názvom Ondavský cyklomaratón so štartom i cieľom na Nám. SNP v Stropkove. Hlavným organizátorom je NO-TAK bike team Stropkov a mesto Stropkov. Po prvýkrát cyklomaratón podporil aj Prešovský samosprávny kraj z Výzvy predsedu PSK M. Majerského.

„Minulý rok sme robili len dve trasy z dôvodu pandemických opatrení. Tento ročník sú pre cyklistov pripravené opäť tri trate – modrá (18 km), zelená (35 km) a červená (65 km). Po všetkých tých pandemických opatreniach je našim cieľom mať na tratiach minimálne 150 pretekárov. Veríme, že sa to podarí,“ povedal v úvode T. Kubička z NO-TAK bike team Stropkov a pokračoval:

„Jednotlivé trate vedú po cyklotrasách, ktoré boli vyznačené v rámci projektu Interreg v spolupráci miest Stropkov – Rzseszów s vyhliadkovou vežou na Ščerbovke. Trasa tiež vedie okolo ďalšej vyhliadkovej veže na Ščobe a po časti cyklotrasy, ktorá vznikla vďaka ďalšiemu projektu v spolupráci miest Stropkov – Korczyna. Trasy teda vedú okolo dvoch vyhliadkových veží a sčasti kopírujú novovyznačené cyklotrasy.“

Pre pretekárov organizátori pripravili tombolu so zaujímavými cenami, ktorá je zahrnutá v cene štartovného. Tí pretekári, ktorí sa stihli zaregistrovať a zaplatiť štartovné do 24.6. okrem iného získavajú tričko s logom tohtoročného cyklomaratónu. V cene štartovného je zahrnuté štartovné číslo s čipom, občerstvenie na trati, jedlo a nápoj v cieli, sprchy v ZŠ Konštantínova, zabezpečená je tiež základná zdravotná pomoc, suveníry od sponzorov, tombola a mnohé iné.

Horská prémia sa nachádza pri turistickej chate KST Slávia Stropkov a získavajú ju prví pretekári vo všetkých okruhoch.

NO-TAK bike team Stropkov a mesto Stropkov ako hlavní organizátori Ondavského cyklomaratónu 2022 nezabudli ani na tých najmenších cyklistov. Prichystané sú aj detské cyklopreteky, ktoré sa začnú hneď po štarte modrej trasy na Nám. SNP. „Súťažiť môžu chlapci aj dievčatá v dvoch vekových kategóriách. Prvou vekovou kategóriu tvoria chlapci a dievčatá vo veku od 2 do 4 rokov a tú druhú od 5 do 6 rokov veku dieťaťa. Pri tých najmenších je dovolená asistencia rodiča,“ informoval.

Pripomíname, že začiatok prezentácie je v sobotu 9. 7. 2022 o 8.00 hod. na Námestí SNP v Stropkove. Koniec prezentácie pre trate RED, GREEN je o 10.00 hod. a BLUE o 10.30 hod. K prezentácii je potrebné priniesť so sebou podpísanú prihlášku.

„Veríme, že všetko dobre dopadne. Dúfame, že počasie bude priať, že si cyklisti preteky užijú a v zdraví dorazia do cieľa,“ uviedol v závere T. Kubička.

Viac informácií tu: http://www.ondavskycyklomaraton.sk/

-fec-

Hlavnými partnermi sú:

Mesto Stropkov

sp

Prešovský samosprávny kraj

psk
Facebook
Twitter
Email

Zdieľať

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Print
Email

Najčítanejšie

Najčítanejšie správy

Koronavírus

Oznamy

Newsletter