Týždenník občanov okresu Stropkov a okolia - ESpektrum
Vyhľadať
Close this search box.

Noc múzeí a galérií 2022 v stropkovskom kaštieli

Dňa 14. 5. 2022 sa v priestoroch stropkovského kaštieľa uskutočnilo milé a už tradičné podujatie NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ 2022.

Milých a odvážnych návštevníkov vo večerných hodinách sprevádzala nezvyčajná sprievodkyňa, Helena Orsághová, manželka Gabriela Perényiho v dvoch podobách. Táto stropkovská hradná pani, ktorá je podľa povesti zamurovaná v stropkovskom hrade, poskytla návštevníkom pri bezplatnej prehliadke expozícií a výstav, množstvo zaujímavých informácií. Priaznivci kultúry si so sviečkami v rukách mohli prezrieť zreinštalovanú expozíciu Výber z diela akad. maliara F. Veselého, historické fotografie Stropkova, bábiky a hračky z celého sveta, výstavu Stropkov v archívnych dokumentoch, výstavu Manévre v r. 1911 v okolí Stropkova a Svidníka a boje o mesto Stropkov v I. sv. vojne a tiež najvzácnejšiu expozíciu Sakrálne umenie zo Stropkova a jeho okolia.

noc2

Veríme, že podujatie návštevníkov potešilo a spríjemnilo im sobotňajší večer. Na záver si nadšenci stropkovskej histórie mohli pochutnať na sladkých strašidielkach…

Mgr. J. Slivková, Krajské múzeum v Prešove – Kaštieľ Stropkov

Poďakovanie

Radi by sme sa poďakovali organizátorom skvelého podujatia CHARITY DAY zo ZÁKLADNEJ ŠKOLY na ul. KONŠTANTÍNOVA V STROPKOVE. Niektoré predmety z toho nezvyčajného, ale veľmi prospešného podujatia, obohatia Expozíciu bábik a hračiek z celého sveta a stanú sa súčasťou aj ďalších výstav v stropkovskom kaštieli.
Mgr. J. Slivková, Krajské múzeum v Prešove – Kaštieľ Stropkov

Facebook
Twitter
Email

Zdieľať

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Print
Email

Najčítanejšie

Najčítanejšie správy

Koronavírus

Oznamy

Newsletter