Týždenník občanov okresu Stropkov a okolia - ESpektrum
Vyhľadať
Close this search box.

Kalina má prvé miesto v celoslovenskom kole

V celoslovenskom kole 14. ročníka súťaže „RUSKÉ SLOVO“, ktoré sa uskutočnilo 28. februára 2020 v Košiciach sa spevácka skupina Kalina umiestnila na prvom mieste.

Ruské slovo je súťaž v prednese pôvodnej poézie a prózy, hraného slova a spevu v ruskom jazyku určená pre žiakov základných a stredných škôl. Ruské slovo je celoštátnou postupovou súťažou (školské, krajské a celoslovenské kolo), s možnosťou účasti na medzinárodnom umeleckom festivale. Táto súťaž v priebehu 10 rokov získala obrovskú popularitu nielen medzi občanmi ruskej, ukrajinskej, bieloruskej a iných národností, ale aj medzi Slovákmi. Zúčastňujú sa na nej mladí umelci z celého Slovenska.
Ruské slovo je postupová súťaž vyhlasovaná každoročne Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a organizuje sa pre žiakov 2. stupňa základných škôl a všetkých druhov a typov stredných škôl.

Zo súťažnej kategórie „skupinový spev“ spevácka skupina Kalina ako jediná vystúpila v záverečnom galakoncerte súťaže Ruské slovo.

Facebook
Twitter
Email

Zdieľať

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Print
Email

Najčítanejšie

Najčítanejšie správy

Koronavírus

Oznamy

Newsletter